15 Mayıs 2011 Pazar

Crime Intelligence Kursu veda yemegi

9-13  Mayis 2011 gunleri arasinda katildigimiz Crime Intelligence kursunu cuma gunu basari ile  tamamladik. Burada kurslarda son gun kursun ozeti, bireysel yada grup halinde sunumlar, sertifika toreni ve vedalasma seklinde yarim gunde bitiriyorlar.

Burda aldigimiz kurslarda dikkatimi ceken konu: kurs materyellerini her kurs icin guncel hale getirerek ozellikle hazirlamalari, kitap, cd, uygulama ornekleri, sunum hazirlama konulari vb.  Aslinda kurslar genelde 3-4 gunde bitiyor ve son gun yapilan sunumlar ile kursta ogrenilen konu uygulamali ornek uzerinde calisip, hazirlanarak anlatilmis oluyor yani konuyu teorikten pratige geciriyorsunuz.

Kurs sonunda Turk Misafirverliginin bir gostergesi olarak veda yemegi yapildi, yemege kursu organize eden 'alphagroupcenter' egitim firmasinin kurucu ve yoneticis olan Steve ve hocalardan Tom ile Warren ile 15 kisilik kursiyer  grubu katildi.

Steve Gottlieb, Executive Director
Steven Gottlieb,
Executive Director

Crime Analysis Applications

Yemek yaklasik iki saat surdu, muhabbet guzeldi, muhabetteki dikkat ceken konu ise firmanin sahibi olan Steve'in Ladinin oldurulmesi hususunda (Bu arada Ladin biz Floridaya geldigimiz gunun ertesi yani 2 Mayis 2011 gunu Amerikan Deniz Askeri Timlerinin operasyonu  sonucu Pakistanin baskenti civarinda olduruldu, Amerikan telelvizyonlari o gunden beri bu konuyu anlatip duruyorlar)Turkiye'nin ve Turklerin ne dusundugunu merak ettigini ve bu konudaki goruslerimizi sormasi oldu. Bizde teror sorunu ile ugrasan bir ulke olarak teror ve Ladin ile ilgili ulkemizdeki genel gorusu aktardik.

Yemek Clearwater'da mirage restoranda verildi. Restoranin sahipleri Iran Azerisi olan ve 20 yil once buraya gelip yerlesen bir aile. Aile Azeri ancak Turkceyi cok az konusuyorla malesef. Ancak memleketlerine Istanbul uzerinden gittiklerini anlattilar. Buradaki yemekler bizim damak tadimiza yakin mesela pirinc pilavi, tavuk sis, tavuk adana, yaprak sarmasi, Baklava, humus, Turk kahvesi, cay, kucuk ekmekler vb....Oralara giderseniz, burda yemek yiyebilirsiniz ama kesinlike bu restoranda yada  yurdisinda herhangi bir Turk yada baska milletten musluman restorani dahi olsa yemek alirken mutlaka yemekleri ozellikle de etleri sormanizda fayda var.
 http://www.miragerestaurant.com/contact.htm


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder