6 Mart 2011 Pazar

ABD Rhode Island eyaleti Bristol Gunleri

25 Subat 2011 Cuma gunu sabah 08.00   ucagi ile Istanbul'a oradan da yaklasik 11 saatlik ucus ile New Yorka ulastik ama aradaki 7 saat farki nedeni ile ogleden sonra 15.30'da JFK havaalanina varmis olduk.

Ilk gun bizi havaalaninda Irfan kardesimiz karsiladi ve aksam yemegi icin evine davet etti. Ertesi sabah da Erdinc arkadasimiz kahvaltiya davet etti.  Memleketten bu kadar uzakta arkadaslarimizin yardimseverligi ve misafirperligini gormek bizi cok memnun etti. Bu ilgi ve yakinliktan dolayi Irfan, Erdinc'e ve eslerine tesekur ediyoruz.

New york West Paterson'daki bu ilk gunumuzun ardindan Irfan bey bizi araba ile Bristol'a getirdi. Buraya kadar araci kendisi kullandi ve donusunu hizli tren ile yapti. Sonra ise satin aldigimiz 95 model mercury marka araci biz kullanmaya basladik.

Gelis amacimiz ise Yakup Palta abi ile beraber 3 aylik mesleki kurslar gormek. Kurslari Roger Williams Universitesi Justice schoolda gorecegiz. Universitenin kampusu Bristol sehrinde deniz kenarinda bulunuyor. Guzel manzaralari var ayrica etrafta bulunan cok buyuk kopruler ile Istanbulu andiriyor.

Bristol'da ilk gunumuzde ise Justice school mudur yrd Robert  Mccany aksam evine yemege davet etti, Irfani da onceki yildan tanidigi icin pazar gunu icin ayarladigi aksam yemegini irfanin pazar gunu donecegini ogrendigi icin cumartesine alarak davetini yapti. Aksam yemegi cok sicak bir ortamda gecti esi ve kendisi cok ilgili idi bizde 3 saat suren yemek ve sohbet sonunda kendileri icin getirdigimiz hediyeleri takdim ederek ayrildik.

28 subat pazartesi gunu kurs basladi. Kursa ilk gun Bob'un arabasini takip ederek gittik boylece  yolu ogrenmis olduk. Sonra hergun kendimiz gelip gitmeye basladik. Kursta bizden baska New England bolgesinde 6 eyaletten(Rhode Island, New Hempshire, Massachusetts, Connecticut, Vermont) polis amirleri katiliyor. Onlarla ilk gunden itibaren kaynasmaya basladik.  Kurstaki polisler genelde beyazlar sadece biri Portekiz asilli idi, adi John Souza. Beyazlardan biri ise Ukrayna asilli bir Yaduhi, esi de Ermeni asilli, adi Chuck. Chuck baklava vs bazi kelimeri biliyor ve bize cok yakin davraniyor. Birde bayan var adi Jen.
Kurs hocalari ise genelde emekli polis mudurleri, birisi ise emekli asker, Irak ve Afganistan'da calismis ve Istanbulda kaldigi icin  Turkiye'yi biliyor.

3 mart 2011 Persembe sabahi ise arabamiz calismadi. Havalar soguk oldugu yada akunun bittigini dusunduk yapacak birsey yoktu, otobus ile gidelim dedik ama durakta yarim saat bekledik ancak otobus gelmedi. Biz de Bob amcadan bize yardim etmesini istedik o da Bristol Emniyet mudur yardimcisi olan arkadasi Nick Guercia'yi arayarak bize yardim etmesini sagladi. Nick bizi kursa birakti ve ben sizi aksam tekrar alirim ve tamirci cagirarak aracin sorununu hallederiz dedi. Aksam bizi eve getirdi, tamirci cagirmadan araca tekrar bakinca aracin vitesde kaldigi icin calismadigini anladik boylece tamirci cagirmaya gerek kalmadi. Biz Nicke tesekur ederek, cay icelim dedik. Yaklasik 1 saat cay ve sohbet ile vakit gecirdik. Nick de Italyan asilli oldugunu soyledi. Kendisi burda dogup buyumus. Degisik konularda sohbet ettik mesela  Kendisinin kiliseye para istedikleri icin gitmedigi soyledi.
Hafta sonu ise alisveris ve dinlenme ile gecti. Yarin kursun ikinci haftasina baslayacagiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder