23 Mart 2011 Çarşamba

Bristol-Newyork yolculugu

En son maceramizda navigasyonsuz  bir yere gidilemeyecegini ogrenmistik. Onun icin New York'a giderken bu sefer netbook ve navigasyonu hazirlayarak yola ciktik, yolda bir kaza nedeni ile biraz trafige takilsak da  sorunsuz New York'a vardik.
Tabiki yol olarak burdaki meshur "washington bridge"i takip ettik. Neyse o gun arkdaslarla New York yakinlarinda bir yerde bulunan Hunkar restorantta aksam yemegi olarak karisik izgara yedik, ne de olsa Türk yemeklerini ozlemistik. Patersondaki arkadaslari ziyaret ederken buranin genelde yabancilarin ikamet ettigi bir semt oldugunu anladik Arap ve Turk dukkanlari dikkatimizi cekti.
Donus yolculugu da sorunsuz gecti artik arabaya ve yollara alistik. Bu arada burada benzinin galonla satildigini soyleyelim (1 galon yaklasik 3.78 litre ve  2.6 Dolar ) kisaca burda benzin fiyatlari nerdeysenin Turkiyenin 4 te biri kadar ama arabalarinda motorlari ve kendileri de genelde buyuk.
Neyse ilk 3 hafta boylece kurs ve gezi ile gecti ve 4 haftaya yeni bir kursa basladik bu sefer toplam 23 kisi var, New England eyaletlerinden geliyorlar.
(New England is a region in the northeastern corner of the United States consisting of the six states of Maine, New Hampshire, Vermont, Massachusetts, Rhode Island, and Connecticut).
Bu arada gecen kursun sertifika toreni fotograflarini aldik.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder