13 Nisan 2011 Çarşamba

Arlene Violet'i ziyaret

Bugun Rhode Island'in ve ayrica Amerikanin ilk kadin bassavcisi olan ve "The Mob and Me" kitabinin iki yazarindan birisi olan Arlene Violet ile gorusme yaptik.

Gorusmede kitabi hakkinda ve Turkiyedede bu konudaki gelismeler hakkinda konustuk. Kitabin konusu Amerikada tanik koruma programlarinin 60li yillardan itibaren ortaya cikarak kurumsallasmasi ve bu alanda yapilar calismalar.

Kitabin diger yazari olan John Partington ise bu isi ilk kuran ve hayatini bu birimde geciren adam, US Marshalda yillarca bu isi yapmis. John tanik korumadaki hatiralarin yazmis ancak 2006 yilinda vefat edince Arlene kitabi tamamlamis. Arlene Bristolde nehir kenarinda bir evde yasiyor, ilerlemis yasina ragmen hayat dolu. Arlene'nin tanik koruma ile ilgili bir calismasi daha var, bir muzikal, adi 'family', haziran ayinda gosterime baslayacakmis. Arlene ayni zamanda 90li yillarda bu bir radyo programi da yapmis. Hatta facebookta bazi hayranlari onun Rhode islandda vali olmasini istiyorlar, bizde bu konuda onun hayranlari gibi onu destekledigimizi soyledik, tabiki ki memnun oldu.

...yarin da 2 gunluk bir program cercevesinde vermont eyaletine gidiyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder