28 Nisan 2011 Perşembe

RI State Attorney- Eyalet Savciligi Ziyareti

            26 Nisan 2011 Sali gunu Rhode Island Department of Attorney General - Eyalet Savciligi ziyaretinde bulunduk. Ziyarette oncelikle Criminal Division bolumundan sorumlu olan Assistant Attorney General, Division Chief  Stacey Veroni ile gorustuk. 
 Kendisi bassavci yardimcisi olarak asagidaki bolumlerden sorumlu oldugunu anlatti.   Appellate Unit, Community Prosecution, District Court,Diversion, Domestic Violence/Sexual Assault, Elder Abuse Prosecution Unit, Intake Unit, Juvenile Prosecution, Medicaid Fraud and Patient Abuse ,Narcotics and Organized Crime, Victim Services. Ozellikle domestic viollence, abuse, juvenile, konulari basta olmak uzere, kurumda edindigi tecrubelerini ve kendi kurumlarini cok guzel bir sekilde anlatarak, sorularimizi cevaplandirdi.

           Ozellikle polis birimleri ile iliskileriniz nasil soruma 'mukemmel' seklinde cevap verdi yani burda kurumlar arasi iliskiler profesyonel olarak, is disiplini ve paylasimi seklinde yurudugunu anladim.

          Ote yandan onlarinda yasadigi bazi sorunlarin oldugunu soyledi, ornegin delilerin bazen laboratuvardan 6 ayda geldigini, mahkemelerin 18 surdugunu, ozellikle magdurlarin her ifade veriste (en az 4-5 defa olmak uzere) sorunlar yasadigini bu nedenle bir cok olayin rapor edilmedigini anlatti.
                                         ..................................................................
        Ziyaretin ikinci kisminda ise cyber crime konularindan sorumlu savci olan Assistant Attorney General Ronald Gendron cybersuclar konularinda ozellikle eyalet polis cybercrime birimi basta olmak uzere fedaral birimlerle ortak olarak calistiklarini bu konunun genelde uluslararasi bir konu oldugu icin cogu zaman fedaral birmlerlerce takip edlildigini yerel olaylarin ise kendilerce takip ettigini anlatti.

          Ben de turkpolisi olarak bizim cybersuclar gibi  sinirasan suclarla ilgili interpol, europol basta olmak uzere ABD ile de isbirligi ile ortak operasyonlar yaptigimiz anlattim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder