28 Nisan 2011 Perşembe

RI Bassavcisini Ziyaret / U.S. Attorney in RI

Baskan tarafindan Rhode Island'a Eyalet Bassavcisi olarak atanan  Peter F. Neronha'yi saat 13.00'te Baskent Providence'in merkezindeki Kennedy Plazada bulunan ofisinde ziyaret ettik. Burda en ilginc konu bassavcinin baskan tarafindan atanmasi ve baskan ayrilinca onun da gorevinin sona ermesi.

Ziyarette Bassavci ve iki yardimcisi eyalet bazinda yaptiklari calismalari ve diger yerel ve fedaral kurumlarla olan iliskilerini anlattilar. Mesala tanik koruma gibi konulardaki tecrubelerini, genel anlamda US Attorney birimlerinin gorevlerinden bahsettiler.
Biz de kendilerine ozellikle teror konularinda sordugumuz sorularda yerel bazda cok tecrubelerinin olmadigini  bu konularda fedarel birimler uzerinden ortak olarak calistiklarini ogrendik.

Bassavci, Turk yemeklerini bildigini ve Bostona gittigi zamanlarda orada bulunan Turk restoraninda yemek yedigini anlatti. Ayrica ziyaret anisina yukardaki fotografi cektirerek bize gonderdikleri icin de kendilerine teskurlerimizi ilettik.

Bu ziyaret ile beraber Rhode Islanddaki egitim ve ziyaret programimizi tamamlamis olduk. Yarin yani 27 Nisanda New Yorkta Turk Polisinin 166. yil resepsiyonuna katilacagiz....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder