20 Nisan 2011 Çarşamba

Vermount Ziyareti

14 Nisan 2011 Persembe sabahi Bristoldan Vermount eyaletinin,

-Vermount Police Academy (http://www.vcjtc.state.vt.us/),

-State police Troop C Headquerter (http://www.dps.state.vt.us/vtsp/index.html),
-Chittenden unit for Special investigation (http://www.cusi-vermont.org/)ve
-Internet crimes against children (VT ICAC)  birimlerini ziyaret icin yola ciktik, yolculuk 4 saate yakin (196) surdu.


14 Nisan'da ilk ziyaret ettigimiz birim olan Pittsford sehrindeki Police Academy'de bizi (asagidaki resimdeki sag basta sivil kiyafetli) senior training coordinator John A. Gonyea karsiladi. Okulda yaklasik 46 ogrenci bulundugunu, bazi ogrencilerin polislik sinavini kazandigi icin ucretlerinin birimlerince odendigini ancak bazilarinin da herhangi bir sinavi kazanmadan basvurduklari icin tum masraflari kendilerinin karsiladigini anlatti. Okulda bilgisayar siniflarini, yatakhanelerini, egitim yerlerini gorduk. sokakta nasil gorev yapacaklarina dair ornegin, alkollu bir sahsa nasil mudahele edeceklerini pratik olarak herkese uygulamali bir sekilde yaptirdiklarini izledik. Ayrica okulun bahcesinde sokak uygulamalarini yaparlarken izledik. Ogrencileri sinifta ziyaret ederken bizim okul zamanlarimiz aklima geldi, sinifa rutbeliler gelince dikkat cekilmesini burda da gorduk, ogrenciler disiplinli, onlarla kisa bir konusmadan sonra iclerinde birinin Ankaraya geldigini ve orda bir arkadasinin bulundugunu, bir digerinin merhaba seklinde hitabini duymak da guzel oldu.

Ustteki Resimde sol tarafta bulunan Leutenant Litte ise eyalet polisinin egitim koordinatoru olarak  yaptiklari secme sinavlari hakkinda bilgiler verdi.

....

Ayni gun ikinci ziyaretimiz ise Vermount State police Troop C Headquerterda (Rutland sehrinde) bizi Captain Donald Patch karsiladi ve toplantiya altindaki birimlerden New Haven station commander Lieutenant Gary Genova, The Shaftsbury station commander Lieutenant Reginald Trayah ve iki yonetici daha katildilar. Bize kendi bolgelerinde calismalarini anlattilar. Ekip araclarini inceledik, her ekipte bilgisayar ve kameralarin bulunmasi dikkatimizi cekti. 
Onlara sordugumuz sorulardan birinde Captain Donald Patch en iyi uygulamalarindan birinin 'seffaflik' oldugunu kendisine isteyen her personelin ulasabilerek her konuda gorusebilecegini anlatti.
                                      ortadaki Captain Donald Patch

...

Ertesi gun 15 Nisan 2011 cuma gunu ise Burlington sehrinde bulunan once Chittenden unit for Special investigation  ziyaret ettik burasi cinsel suclara karsi kurulmus ozel bir birim, burada magdurlara ozel ifade alma odalari ve uzman personel ile onlara yardimci olacak ortamlar hazirlanmis ayrica mahkemesi de ayni  binada bulunuyor, deliller konsunda cok hassas olduklerini ve nasil sakladiklarini detayli bir sekilde anlattilar. Burada CUSI, Children's Advocacy Center Executive Director  olan  Kristine Bickford birimdeki teknik calismalar hakkinda detayli bilgi ve dokumanlar verdi. Ozellikle cocuk magdurlar ozerinde cok titizlikle ve gizlilikle calistiklarini gozlemledik. Ayrica bu tur konularda ilgili diger kamu kurumlari ile cok yakindan ve koordineli sekilde calistiklarini anlattilar.

 ....

Ikinci olarak ise internet crimes against children (VT ICAC)  birimlerini ziyaret ettik. Burada da bize cocuklara karsi internet suclari konusunda uzmanlasmis personeli, nasil delileri topladiklarini ve degerlendirdiklerini anlattilar. Asagidaki resimde  ortadaki bayan bu birimlerin sorumlusu, soldan ikinci olan internet crime bolumunun dedektifi, sol ve sag bastakiler ise internet crime uzmanlari.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder